Vis enkelt innlegg
Gammel 09-09-07, 21:01   #6
Dilly
Seniormedlem
 
Dilly sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2007
Innlegg: 1.886
Dilly er en virkelig god ressursDilly er en virkelig god ressursDilly er en virkelig god ressursDilly er en virkelig god ressursDilly er en virkelig god ressursDilly er en virkelig god ressursDilly er en virkelig god ressursDilly er en virkelig god ressursDilly er en virkelig god ressursDilly er en virkelig god ressursDilly er en virkelig god ressurs

Sv: Oppskrift på Brokkoli/blomkål grateng?

Hei igjen

Jeg fant denne her på Nrk.no

Egentlig samme problem med denne, bytt ut hele sausen eller erstatt hvetemelet og melken med noe annet. Ellers virket den jo grei..

Blomkålgrateng med skinke og ost

Denne oppskriften passer til fire personer og tar rundt en halvtime å lage. Perfekt hverdagsmat. UUups.. ikke hør på det med 4 personer, det gjelder brødspisere som skal ha gratengen som tilbehød)

Ingredienser:

1 blomkål
1 løk
5 dl vann
1 hønsebuljongterning
200 g røkt skinke i terninger

Saus:
2 ss smør
3 ss siktet hvetemel
3 dl kraft fra koking av blomkålen
3 dl melk
3 dl reven cheddar
salt, pepper og evt. muskat

Slik gjør du:

Del blomkålhodet i store buketter. Stilk og blad kan hakkes. Grovhakk løken. Kok dette i vann tilsatt buljongterning til det såvidt er mørt. Sil av og ta vare på kokevannet.

Bland blomkål og løk med røkt skinke og ha dette i en ildfast form. Varm stekeovnen til 230-250 grader.

Når du skal lage sausen, smelter du smøret i en tykkbunnet kjele. Rør inn mel og spe med melk under omrøring til en jevn saus. La den koke litt. Trekk kjelen av varmen og rør inn ost. Smak sausen til med salt, pepper og eventuelt muskat.

Hell sausen i formen og la den stå midt i ovnen til sausen bobler og begynner å få farge.

Tips: Gratengen blir selskapsfin og ekstra pikant med følgende enkle knep: Erstatt løk med purre. Bruk fløte og hvitvin i stedet for melk. Sausen kan også smakes til med litt skarp sennep og evt. estragon.

__________________

Dilly er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Generell lavkarbo Svar med sitat