Sv: Når man blir mett etter ca 10 g karbo, men skal ha 15-20. Hva gjør man da?
Opprinnelig lagt inn av Toots, her.
Ja, kålrabistappe er kjempegodt!
Kan jeg spørre hvordan du lager den?
Jeg lager den nemlig ikke "ketose vennlig" vanligvis.
Kålrabi kuttes i skiver, så i ruter og kokes møre. (Innbiller meg at de kokes fortere i små biter). Så lar jeg vannet renne godt av - har oppi gryten igjen og knuser med sånn knuseting (se bilde nedenfor). ELLER du kan hive det oppi hurtigmixer og *vrooom* .... Jeg liker best når det er litt biter/tekstur i. Så blander jeg oppi en god slump meierismør, rører til smeltet. Så blander jeg oppi fløte og smaker til med salt og pepper.
Kålrabi har høy egenvekt - og mye karber - så om en går på ketolyse bør en passe på å ikke spise for mye !
Om en vil kan en blande i andre rotgrønnsaker. Sellerirot gir fin smak.
For de som spiser mer lindberg aktig eller høyere karbo så gir det fin farge til potetstappen å blande i en gulerot eller to,og en potet gir litt mer tykkelse.
Jamie Oliver har en deilig grønnsaksmos som jeg ofte lagde før......

__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
Sist redigert av Nille : 28-09-07 kl 08:15.
Årsak: glemte bildet
|