Kylling- og brokkoliform
Fedon har ikke satt navnet sitt på denne oppskriften - men det har derimot en venninne av meg. Det er en vandre-oppskrift, og nå havner den altså her! VELDIG god - og lett å tilpasse til hva man har i kjøleskapet.
1 grillet kylling - eller kyllingfileter skåret i biter
2 broccolistilker
sjampinjong
1 beger creme fraiche
1 beger baconost (eller annen ost)
kajennepepper, hvitløk +++ det du liker
revet ost på toppen
Broccolien forvelles slik at den er såvidt litt myk. Kyllingen renses - eller bitene stekes - og kylling, broccoli og sjampinjong fordeles i en ildfast form. Creme Fraiche og baconost blandes og hvitløk og krydder has i blandingen. Rør inn noen spiseskjeer olivenolje. Det hele helles over kylling/brokkoli og revet ost legges på toppen.
Stekes i ovn ved 180 grader i ca. 30 minutter.
Blir en veldig god middag - eller lørdagskos. Jeg pleier å servere den sammen med en grønn salat og frisk asparges som jeg har stekt forsiktig i smør.
Egne tilpasninger: Jeg bruker gjerne å ha i squash også. Personlig syns jeg bacon-osten tar litt vel mye av oppmerksomheten, så jeg bruker ofte krydderosten til Philadelphia. Men her er det rom for å prøve seg frem. Blir nemlig så veldig forskjellige resultater etter hva slags ost og mengde grønnsaker. Ofte lager jeg 2 stk. når jeg likevel er i gang, og så fryser jeg ned den ene til senere - eller har den til lunsj dagen etterpå.
Håper det smaker!
__________________
Etter en rask titt i speilet ser jeg at jeg har kropp som en gud!!
Riktignok en Buddah, men likevel en gud...
|