Vis enkelt innlegg
Gammel 29-12-04, 11:01   #3
Marianne
Livsdesigner
 
Marianne sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2004
Hvor: Østlandet
Innlegg: 4.596
Marianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastisk

Nøtter i alle fasonger

Har du smakt mandelsmør? Jeg har kjøpt det i helsekostbutikken her jeg bor - og det var fantastisk godt! Det smakte på en måte litt søtt og ikke likt mandler synes jeg. De hadde to typer, en til 65 kroner! og et annet merke som var billigere (30-et eller annet).
Jeg kjøpte det når jeg gikk på south beach og jeg klarte ikke slutte å spise det. Spiste masse mandelsmør hver dag, spesielt sammen med vaniljekesam er det helt rått!
Har også kjøpt peanøttsmør uten sukker i helsekosten, og det også syntes jeg var godt. Jeg vet de har cashewsmør også.




Du kan lage smoothies ja, det er jo utrolig hvor sunt og godt disse kan bli. Nøttene blir malt, ellers så kan du bruke valnøttolje, som jeg brukte i den siste oppskriften i tråden:

http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=1692&highlight=smoothies


Du kan, som du selv foreslår, male dem og bruke som mel i bakeoppskrifter (selv om det ikke er det du trenger i det daglige kosthold). 1 del mel erstattes av: 1/3 malte mandler, 1/3 soyamel og 1/3 fint speltmel. Dette er fra Kokeboken naturlig slank av fedon.


Du kan selvsagt lage Pesto, der er pinjekjernene umerkelige
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2783&highlight=pesto


Jeg lette litt og fant en sannsynligvis fantastisk oppskrift på en slags chips, som jeg også må poste under oppskrifter:

Kanskje halvparten av speltmelet kan erstattes med soyamel? Det skal jeg prøve, skal se om jeg får gjort det i dag.

Cheddar Pecan Crisps
ca. 50 stykker

Sett ovnen på 175 grader

1/2 kopp (1,2 dl) mykt usaltet smør
2 kopper (4,5 dl) revet Cheddar
1 stor eggeplomme
1/2 ts salt
1/2 ts kajenne
1,6 dl fint sammalt spelt
1,6 dl finmalte pecannøtter

Bland smør og revet ost i en mikser/food processor og når det er blandet ha oppi resten av ingrediensene.

Rull teskjeer med deig til boller og sett på bakepapirkledd bakeplate med 7,5 cm avstand. Trykk kakene flate til de blir 3-4 cm store. Stekes midt i ovnen 15-18 minutter.

Dessuten:

I den pakistanske kokeboka mi, vet jeg det er flere oppskrifter hvor malte mandler er brukt sammen med kjøttdeig i gryteretter. Jeg bruker kalkun- og kyllingkjøttdeig og tilsetter masse krydder. Skal finne oppskrift og poste under Oppskrifter.
De oppskriftene jeg har prøvd i denne boka, er fantastisk gode, så jeg tviler ikke på at denne med malte mandler også smaker godt!

Bon Appetitt!
Marianne

__________________
Marianne

I expand my life to include the possibilities of miracles!
Marianne er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lindberg m/egne tilpasninger Svar med sitat