Vis enkelt innlegg
Gammel 27-10-07, 02:57   #14
Nille
Administrator
 
Nille sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2004
Alder: 67
Innlegg: 16.021
Nille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastisk

Sv: hva gjør at vi går ned i vekt egentlig?

Dilly !

1300-1600 kalorier ? Men veier du 60 kg da ?
Veier man 70 eller 80 kilo må man jo spise tilsvarende fler kalorier også, dvs. 70 kg er 154.32 lb (1543 til 1852 kalorier) og 80 kilo er jo 176.36 lb (1763 - 2116). Dess mer man veier dess mer kan man spise egentlig.
Presiserer at kaloriberegningen er for de som HAR enten lavt stoffskifte (slik som oss) og problemer med forbrenningen. Dvs. for de som MÅ telle kalorier i tillegg til karber. Og det er en beregning for vektnedgang, IKKE vedlikehold. Dette gjelder ikke for alle. For "normale" mennesker med normal forbrenning/stoffskifte skal man ikke behøve å telle kalorier når man spiser lavkarbo.

Jeg må innrømme at jeg ikke helt ser problemet. Jeg ligger normalt på en fordeling 70 % fett, 25 % protein og 5 % karber om jeg er i ketose. Og kaloriene ligger mellom 1400 og 1800. Jeg spiser mye fett 150-160 gram pr dag f.eks. - og rundt 90 gram protein. (1- 1,5 % av kroppsvekt). Og er du i ketose - som du VIL være i om du med denne fordeling spiser ca. 20 karber pr dag - ja da ER du mett.

De fleste av karbene vi inntar bør og skal være grønnsaker, resten skal være fett og proteiner som det jo er lite/ingen karber i. Grønnsakene vi spiser har ikke SÅ mye karber - vi holder oss til naturlig lav GI grønnsaker som ligger i den lave enden av karbe skalaen. Og det er ekstremt lite kalorier i dem. Kaloriene kommer fra fettet og proteinene (ca. 70 % fra fett og 25% fra proteiner). De stakkars 5 % som kommer fra karbene er ikke noe vi legger på oss av.

Det er også en god ide i minske porsjonene litt om gangen. Etter min mening er det ikke lurt å spise 1 pakke bacon/150 gram til frokost om en veier 60 kg. Det bør være mer enn nok med 1/2 pakke. 75 gram bacon er passe når en i tillegg spiser to egg. Det er passe både med fett og proteiner da. Det er like galt med for mye proteiner. Mange legger på seg om de spiser or mye proteiner også. Dessuten klarer ikke kroppen å nyttegjøre seg mer enn 30 gram protein pr time. Det passer godt med 75-100 gram bacon og to egg.

Man bør i tillegg være forsiktig med melkefett. Fløte bl.a. er kjent partystopper en bør begrense inntaket av. Pluss heller på med oljer, som f.eks.cocosa eller MCT olje. Det gir mer metthetsfølelse. Smør er også PK, men majones som ikke er merket med garantert 0 transfett bør også begrenses. (Mills sin er IKKE merket, Hellmans er merket med 0% transfett). Det betyr noe HVA slags fett en spiser også. Når det gjelder mengden er det nok med fett tilsvarende 2 ss olje pr måltid. Spiser man 5 måltider er det nok med 1 - 1.5 ss pr måltid.

Hvis du bir sulten fort etter at du har spist (slik som du beskriver er IKKE normalt om du er i ketose på en lavkarbo diett) kan det ha flere årsaker:

Den vanligste er at du har vennet magen din til for store porsjoner for lenge.
Det betyr at du må kutte porsjonene bittelitt om gangen - bruk mindre tallerk - da ser det ut som du spiser mer fordi tallerkenen er fullere. Det er ikke alltid det skal så lang tid før magen "blir mindre" og orker mer mat. Et annet tips er å drikke et glass vann før måltidet og et glass vann etter.

En annen ting er at det kan hende du spiser for lite fiber - som også fyller opp. Det kan bety fiberrike grønnsaker eller f.eks. fiber fra proteiner.

Det kan også bety at blodsukkeret ditt er ustabilt. Dvs. at du har spist/drukket noe som trigger det. Kunstig søtstoff -bl.a. aspartame er en kjent trigger der.

I de hele tatt må du prøve deg frem. Håper du finner ut av det.

__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
Nille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins Svar med sitat