Opprinnelig lagt inn av themonk
Noen som har hørt om Valrhona?
Ja, men jeg liker ikke sjokoladene deres. Jeg bruker kakaopulveret da, det er veldig bra kvalitet på det i forhold til de som selges på super'n. Valrhona Cacao Gastronomie 100% er det beste jeg har prøvd så langt.
Opprinnelig lagt inn av themonk
Assagio de Toscana i Pilestredet selger en italiensk sjokolade som heter Amedei. Hvis noen er hypp på å smake farlig god mørk sjokolade, så sjekk det ut! (Dette er eneste butikken i Norge som fører dette merket.)
Den skal prøves ja ! Lurer på om det var den jeg fikk på lavkarbotreff i Køben i sommer. Den var iallefalli italienslk og knallgod.
Opprinnelig lagt inn av themonk
Domori er et annet merke som er verdt et forsøk, men da må man bestille fra utlandet. Domori lager også sjokolade med 100% kakao! Det må jo være noe for de som prøver å være sunne.
Har smakt Domori 100% og Michel Cluizel 99%. Ingen av dem imponerte. Men det er kanskje fordi det rett og slett ble for sterkt.
Opprinnelig lagt inn av themonk
Er det noen andre her som er glad i mørk sjokolade ?
Jau, det må vel bli meg det. Akkurat nå liker jeg best Lindt Excellence 85%. Den er akkurat passe for meg. 10 gram pr dag. Lindt Excellence Madagaskar (70%) bruker jeg til marsipanen (smelter og blander med litt cocosa og dypper hjemmelaget marsipan i). Lindt Excellence Ghana 80% er bare himmelsk smeltet til masipan eller å dyppe friske jordbær i !!
Har 4 plater Lindt 99% i skapet. Har hatt dem siden i sommer - de blir sikkert ikke spist på en stund. Kan bruke de i Atkins sin dekadente sjokoladekake.....hadde jeg tenkt.
__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
|