Sv: Hva nå?
Opprinnelig lagt inn av sea4me, her.
Mulig jeg er litt treig, men :
Ut fra hva det her sies virker det som det kun er mulig å holde en stabil vekt dersom man spiser lavkarbo. Det kan vel umulig stemme.
Jeg har de siste 20 årene jevnt og trutt plusset på en kilo i året. Usunt kosthold med masse sukkerholdig føde og junk food har garantert bidratt til dette.
All fornuft skulle vel tilsi at mitt gamle kosthold minus mesteparten av cola, chips, sjokolade, McDonalds etc burde være tilstrekkelig til å holde seg på den grønne gren.
Er jeg helt på jordet eller ???
Gratulerer med et meget godt resultat
Ja, du er helt på jordet!
Jeg har gjort det du nå spekulerer på og det er noe av det dummeste jeg har gjort i hele mitt liv. Nesten alle kiloen kom på igjen og det er mye vanskligere å få dem av for 2 gang enn det var første gangen.
Logikken er slik: karbohydrater = fettlagring.
Sitat Nille
Sitat:
I den norske utgaven har den viktige vedvarende stigen, den som viser hvilken rekkefølge det er tjenelig og tilbakeføre visse matvarer i kostholdet på, ikke blitt tatt med i det hele tatt. I min engelske utgave (2003) står denne på side 171:
Uke
1. (25 karbohydrater pr dag) Mer salat og grønnsaker fra tillatte matvare lista
2. (30 karbohydrater pr dag) Friske oster (som cottage cheese etc)
3. (35 karbohydrater pr dag) Frø og nøtter
4. (40 karbohydrater pr dag) Bær og visse meloner
5. (45 karbohydrater pr dag) Vin & andre lavkarbo spiritus
6. (50 karbohydrater pr dag) Belgfrukter, bønner
7. (55 karbohydrater pr dag) Frukt (utenom bær og meloner)
8. (60 karbohydrater pr dag) Stivelsesholdige grønnsaker
9. (65 karbohydrater pr dag) Korn
Det er riktignok kun en anbefaling, men ved å tilføre matvarene i denne rekkefølgen og bare en gruppe om gangen, vil man finne ut om det er noen matvaregrupper man reagerer på og bør vente med. Mange hopper over trinn. Jeg er ikke noe glad i ost og gikk til nøtter isteden. Noen blir også på et trinn lenger enn en uke.
Få personer klarer å føre tilbake alle disse under fase 2. Mange må faktisk vente til både fase 3 og 4 før de har lagt til alle gruppene. Rekkefølgen er ikke tilfeldig valgt, men satt opp etter karboinnhold og GI belastning. Følger man denne listen er sjansen bedre for å unngå blodsukker svingninger, siden man går så gradvis oppover.
Ut fra innlegget ditt får jeg inntrykk av at du til nå har holdt deg i fase 1.
Gjør som i sitatet og vekt tapet vil sakte men sikkert stagnere.
I forbindelse med målvekt så lurer jeg på om det virkelig er så viktig å stoppe på den målvekten man hadde satt seg når man startet dietten. For de fleste av oss vil det neppe gjøre noe om vi fortsetter å gå ned noen kilo, kroppen vil uansett stoppe vektnedgangen når vi har funnet vår naturlige vekt.
__________________
Hvis du vet at noe ikke er bra for deg, så ikke spis det.
|