Liker dere syltelabber?
Det gjør jeg altså. Men jeg vil helst sylte dem selv. De ferdigkjøpte er jo mest salte og ikke godt nok kokt heller, jeg vil ha dem i krydderlake, namm....
I dag har jeg funnet på en ny vri. I stedet for labber harjeg kjøpt fersk svineknoke og behandler den på samme måte som jeg ville gjort med labber, og det gleder jeg meg til å prøve.
Jeg gjør slik:
Koker labbene eller knokene i vann i 2-3 timer, på komfyren (ikke i stampen) til kjøtter løsner..
så skyller jeg av dem og legger dem i kald salt/krydderlake. Den består av 5 liter vann, 300 gram salt, 2 ts nellik og 2 ts ingefær. Først kokte jeg 1 liter vann med salt og krydder, og blandet inn kaldt vann.
Når labbene har lagt i laken i minst 3 døgn så smaker det himmelsk sammen med øl. Jeg har tenkt å prøve meg med en bit av dette sammen med en lavkarboøl neste uke.
Hei hå nå er det jul igjen!!
|