Vis enkelt innlegg
Gammel 14-12-07, 00:39   #3
energibunten
Seniormedlem
 
Medlem siden: Dec 2007
Alder: 54
Innlegg: 648
energibunten begynner å bli godt kjentenergibunten begynner å bli godt kjentenergibunten begynner å bli godt kjentenergibunten begynner å bli godt kjentenergibunten begynner å bli godt kjentenergibunten begynner å bli godt kjent

Sv: Hva slags oljer/fett/smør tåler steiking?

Helt enig !
Transfett er no dritt... lurer kroppen til å bruke som byggesten...blir liggende på lur og påvirke

Men jeg er også påpasselig med harske eller oksiderte oljer. Generelt oksiderer alle ikke-mettede fetter. Dermed er ikke ekte smør, oliven, raps, dyrefett, etc spart for å kunne harskne. Harskt fett vil vi ikke ha. Ikke like ille som transfett, men..

Så pass på fettet og oljen din. Ha olivenoljen i kjøleskapet, ikke la smøret ligge for lenge, ha utløpsdato på frysevarer. Oksidasjon øker med varme slik at all steking med ikke-mettet fett øker graden av oksidering.

Tips: stek med lavere varme og bruk mest kokosfett eller smør og lagre det i kjøpeskapet.

Soyaoljen min tok jeg rett fra kjøkkenbenken og ned verktøykassa. Som sykkelolje...;-)

energibunten er avlogget   Min kostholdsfilosofi: lavkarbo, hel sunn mat Svar med sitat