Sv: Hvordan blir det å bytte fruktose med splenda?
Hmm, må nesten strø litt salt her...
Splenda = sucralose er ikke noe jeg ville ha spist. Som mye av søtningsmidlene. Sucralose er sukker tilsatt klor. Klor er ikke spess bra.
Det er gjort meget få langtidsstudier av sucralose og den lengste er 13 uker. Ca 15% av sucralosen taes opp i kroppen og fordeles ca jevnt i vevet.
Bivirkninger er mage, hudproblemer og humørsvingninger.
Jeg foreslår at man stort sett holder seg unna søtningsmidler. Noen tuller til og med til metabolismen i feil retning.
Det finnes et naturlig søtningsmiddel som er brukt i 20-30 år i bla Japan og i flere hundre år i Sør-amerika. Stevia. Det er forbudt markedsført og solgt i mange land og kan ikke forklares av andre grunner enn proteksjonisme for industrien. Så også i Norge siden vi følger EU's reglement.
Dette kan likevel kjøpes lovlig i Norge. Bare søk ivei og bestill. Ingen kjente bivirkninger.
|