Sv: Hvordan blir det å bytte fruktose med splenda?
Splenda er sukker som er klorbehandlet - det er riktig. Det er hverken bedre eller verre enn de fleste andre kunstige søtsoffer, men det er bedre og sunnere enn f.eks. Aspartame. Bivirkninger blir det uansett ved overdreven bruk. Vi anbefaler aldri store mengder søtstoff, snarere tvert i mot. Bruk så lite som mulig. Men ikke være redd for å bruke det i små mengder og av og til.
Med de små mengder Splenda som brukes i et normalt (lavkarbo)kosthold har det adskillig færre bivirkinger og tåles bedre av flere enn mange andre søtstoff. Aspartame er tidligere nevnt, dette virker inn på blodsukkreret og gir søtsug hos mange. Maltitol gir luft/magesmerter og diarre bl.a.
Splenda har ekstrem lav egenvekt hvor 1 ts veier 0,5 gram.
Fedon Lindberg har studert Splenda og har uttalt at om han hadde visst om Splenda da han skrev sin første bok, hadde han anbefalt det foran fruktose.
Er forøvrig enig i at Stevia er et meget godt og sunnere alternativ - men dessverre egner det seg ikke i mange typer bakst på grunn av bismaken.

__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
|