Lavkarbo-strull
Har eksperimentert meg frem til en sprø lavkarbo strull som jeg synes smaker akkurat som originalen.
Forsøkte først helt uten mel, men da ble resultatet kun en haug med smuler - det var ikke mulig å få kaken til å henge sammen om det så gjaldt livet.
De er fremdeles ytterst sprø og skjøre, og bare du ser hardt på kakeboksen vil de antakelig falle fra hverandre...
Det er dessuten ikke mulig å lage dem dersom man ikke er villig til å få brannsår på alle fingertupper...
Her kommer oppskriften, gir 20-22 kaker:
500 gram seterrømme
20-25 gram splenda
20-25 gram hvetemel
8 ts johannesbrødkjernemel (høres mye ut men jeg anbefaler ikke å prøveå redusere på dette)
kardemomme
1 dl kaldt vann
Hver kake inneholder ca 2 kh - Pisk sammen alle ingredienser - vannet has i til slutt og blandes med det øvrige.
- La røren svelle lenge - flere timer.
- Stek i krumkakejern - følg med hele tiden, det tar sekunder fra røre nesten røre til helt brent...
- Rull sammen kaken med en pinne mens den ligger i jernet
- La avkjøle på rist
|