Tråd: Linsepure
Vis enkelt innlegg
Gammel 10-01-05, 11:12   #1
guro
Sterk og fri!
 
guro sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2004
Alder: 60
Innlegg: 9.453
guro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastisk

Linsepure

Linsepuré !



Kok opp

· 1 l vann

· 2 buljongterninger.

Tilsett

· 5 dl røde linser (skylles)

· ½ finhakket løk

· (2 dl finhakket stangselleri)

· 3 fedd finhakket hvitløk.

Kok på svak varme i ca. 20 minutter. Konsistensen kan tilpasses med å spe med vann eller koke lenger. Rett før servering tilsettes

· 4 ss olivenolje

· 4 ss sitronsaft

· nykvernet pepper.

Smak til med

· salt.

Holder seg i kjøleskap i 4-5 dager. Kan fryses i porsjonsposer. Jeg bruker den slik somdener. Smaken kan varieres med chili, sennep, pepperrot, hakkede ristede nøtter, pesto, hakkede soltørkede tomater eller urter.





Linsepuré med tomater ?*



· 5 dl røde linser (skylles)

· 1 løk, grovhakket

has i kjele og fyll på vann til det dekker en fingerbredd over linsene. Kok linsene til nesten møre. Overflødig vann siles av. Tilsett

· ½ boks hermetiske tomater

· 3 fedd hvitløk

· ½ rød chili

Varm opp og mos lett med stavmikser. Bland inn

· 1 dl olivenolje

· bladpersille, hakket

· salt & pepper



Som variasjon kan det tilsettes chilisaus, pesto, avokado.

__________________
-lig hilsen Guro
guro er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Rent og naturlig, uten melk, hvete, sukker, gjær, svin og sånt Svar med sitat