Ingefærduftende laksesuppe
Ingefærduftende laksesuppe for 4 pers.
2 sjalottløk
1/2 purre
2 stilker stangselleri
1-2 ss smør
6 dl fiskebuljong
saften av en 1/2 sitron
2 ss jevning(mel,kesam,soyamel,fløte,ost)
5 dl melk
300 gr gravet laks
1-2 krm muskatnøtt
1/2 ts ingefær
salt, pepper
1/2 dl finhakket dill
1. Skrell og finhakk løk. Skyll purre og stangselleri og skjær i tynne strimler og hakk sellerien fint.
2. Fres løk, purre og selleri i smør i en kjele. Spe med kraft og sitronsaft. Rør jevning(mel) ut i litt av melken eller ha fløte, ost rett i gryta. Tilsett resten av melken.
3. Skjær fisken i tynne skiver og legg dem i suppen. La det trekke på svak varme i ca 5 min. Smak til med muskat, ingefær, salt og pepper. La suppen få et oppkok.
4. Strø over dill og server. Ha gjerne i en rømmeklatt i tallerken.
Lykke til.
__________________
2007 var mitt år. 2008 ble enda bedre og 2009 var topp. 2010 ble et blandingsår, men nå kommer et fantastisk 2011 Prøver igjen for 2012... og på nytt i 2013...så kom 2014 med masse glede og tre nye barnebarnog nå er det 2017 og enda to nye barnebarn
|