Sv: grønnsaker-rå eller kokt?
Råe grønnsaker er bra og forvellede grønnsaker er bra. (evt. at du legger grønnsaker i kald vann og lar de koke opp. Når vannet koker er de ferdige). Det forsvinner ikke så mye vitaminer at det har noen betydning.
Men med kokte grønnsaker (sånn helt myk kokte) forsvinner en del i kokevannet.
Ellers sier flere naturteapeuter at kroppen ikke har godt av mer enn et måltid råe grønnsaker per dag. Det er fordi det i mange tilfeller er tungt fordøyelig og må tygges veeeeeldig godt for at det ikke skal komme ut igjen i store biter. Det sier seg selv at det ikke blir liggende mye næring igjen da.
Forvellet er perfekt sier de, for da er grønnsaken såpass myk at magen må jobbe litt, det er lite vitamin tap og de er ikke så harde at de ikke tas opp om de ikke er tygget godt nok.
Det er iallefall hva jeg har lært.....
__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
|