Tråd: Bløtkake
Vis enkelt innlegg
Gammel 14-01-05, 20:35   #1
Musti
Seniormedlem
 
Musti sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2004
Hvor: Østfold
Innlegg: 1.003
Musti er en virkelig god ressursMusti er en virkelig god ressursMusti er en virkelig god ressursMusti er en virkelig god ressursMusti er en virkelig god ressursMusti er en virkelig god ressursMusti er en virkelig god ressursMusti er en virkelig god ressursMusti er en virkelig god ressursMusti er en virkelig god ressursMusti er en virkelig god ressurs

Bløtkake

Bløtekake (16 personer)


Totalt karbohydratinnhold 32 g





1 bløtkakebunn

1 porsjon bringebærfromasj, eller bruk Heistad gele

3 dl kremfløte

friske bringebær



Lag bløtkakebunn av oppskriften på soyabrød. Tilsett sukkererstatning tilsvarende 1 ss sukker.

Smør en springform med diameter 26 cm.

Stek kakebunnen på nederste rille ved 180 grader i 45 min. La kaken bli kald. Del kakebunnen i tre lag. Legg bringebærfromasjen mellom lagene og på toppen, rett før den stivner helt. Pynt med pisket kremfløte og friske bringebær



Bringebærfromasj

Totalt karbohydratinnhold: 10 g



2 store egg

2 ts strøsukkererstatning (candarel)

3 dl kremfløte

2-3 ss Fun light rasberry melon

4 plater gelatin



Del eggene, og visp plommene med 1 ts candarel. Visp hvitene stive med 1 ts candarel. Visp fløten helt stiv. Legg gelatinen i kaldt vann, smelt den deretter i litt varmt vann, kjøl ned og bland med saften (tåler ikke mye varme). Tilsett de vispede eggeplommene i saften, og bland så forsiktig eggehvitene og kremen inn i massen. Sett fromasjen i kjøleskapet noen timer.

__________________
Klem fra Musti


"Snille" jenter får ingenting....



Musti er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat