Vis enkelt innlegg
Gammel 02-02-08, 18:12   #10
Nille
Administrator
 
Nille sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2004
Alder: 68
Innlegg: 16.021
Nille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastisk

Sv: Billigere alternativ til Cocosa

Opprinnelig lagt inn av Bamse, her.

Hvorfor skulle ikke et anet merke være like godt? .

Sitat:

Det behøver ikke være Cocosa alså. Bare den er extra virgin !

Et annet merke kan være like godt...... At det det er extra virgin har ikke noe med varemerket å gjøre, det har med fremstillingen å gjøre. Alle oljer vi bruker bør være merket med "extra virgin". Det er den sunne oljen.

Extra virgin er alltid kaldpresset, og er betegnelsen på den første pressingen av oljen. Og de utvinnes fra kun førsteklasses råvare. Det er denne oljen som har den høyeste kvaliteten, både når det gjelder smak og lukt.
Pure betyr bare at det er en olje som ikke inneholder olje fra mer enn en type råvare. Den tåler som regel varme bedre enn extra virgin. Den er ofte en blanding av extra virgin fra billigere og dårligere kvalitets råvare og billigere raffinert olje fra samme råvare. Gjerne fra 2. og 3. gangs pressing - dessverre mange ganger varmpresset.

Transfett er egentlig bare en kjemisk benevning på hva som skjer/har skjedd med en fettsyre etter oppvarming eller hydrogenering. Den endrer struktur fra cis-form til trans-form (molekylet vrir seg).

Transfett finnes i alt industrifett, men margarinene har nå mye mindre enn før. De største kildene er pommes frittes, potetgull, kjeks, kjøpte kaker, posesupper, posesauser m.m. Men det behøver vi ikke bry oss med om vi spiser lavkarbo hvor man generelt sett ikke bruker slike produkter.

Det er dessverre ikke så strenge krav til merking i Norge som i andre land. Om det står "delvis herdet vegetabilsk fett", eller "delvis hydrogenert vegetabilsk fett", så er det det samme som transfett. Men norske regler sier at man ikke trenger deklarere dette, og det kan derfor bare stå "vegetabilsk olje". Noe de fleste tror er kjempebra, for det er jo det myndighetene våre har sagt...

Når det gjelder Cocosa spesielt
, siden det er den det spørres om her:

Cocosa er bra for oss fordi den inneholder laurinsyre, andre mellomlange fettsyrer, vitaminer, mineraler og antioksidanter kroppen vår trenger. Den er i tillegg bra for huden og for fordøyelsen. Det menes også at den til en viss grad kan øke forbrenningen. Noen steder her i verden blir man anbefalt kokosolje istedenfor medisinering om man er på grensen til å ha lavt stoffskifte da dette også skal kunne stimuleres av oljen. Kokosolje er også en av de oljene som tåler varme godt, - så til steking er den også bra.

Her i Norge er det hovedsaklig to typer som selges. Cocosa Extra Virgin (kaldpresset fra ferske nøtter) til kosttilskudd og i mat. Og Cocosa Pure (presset av tørket kokosnøttkjøtt) som brukes til steking. Den første lukter og smaker av kokos, sisnevnte har inge smak eller lukt.

Du kan lese mer om Cocosa HER.

Pure er IKKE kost tilskudd fordi noen av næringsstoffene som ikke tåler varme er tatt bort. Om du ikke klarer smaken av extra virgin vil je anbefale MCT oljen. Den er lukt- og smakfri.

Vær alltid skeptisk til flytende kokosolje i normal værelsetemperatur (+/- 20 grader). Den SKAL være kremaktig/hard i konsistensen om den er extra virgin/pure og ikke blandet med andre typer oljer og ikke inneholde mulig transfett. Den smelter rundt "kroppstemp" og blir flytende....

__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile

Sist redigert av Nille : 03-02-08 kl 09:34. Årsak: Presisering av konsistens ekte kokosolje
Nille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins Svar med sitat