Vis enkelt innlegg
Gammel 02-02-08, 20:48   #11
Manina
Utforsker
 
Manina sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2007
Hvor: Akershus
Alder: 59
Innlegg: 4.561
Manina er bare helt fantastiskManina er bare helt fantastiskManina er bare helt fantastiskManina er bare helt fantastiskManina er bare helt fantastiskManina er bare helt fantastiskManina er bare helt fantastiskManina er bare helt fantastiskManina er bare helt fantastiskManina er bare helt fantastiskManina er bare helt fantastisk

Sv: Billigere alternativ til Cocosa

Opprinnelig lagt inn av Nille, her.

Transfett er egentlig bare en kjemisk benevning på hva som skjer/har skjedd med en fettsyre etter oppvarming eller hydrogenering. Den endrer struktur fra cis-form til trans-form (molekylet vrir seg).

Transfett finnes i alt industrifett, men margarinene har nå mye mindre enn før. De største kildene er pommes frittes, potetgull, kjeks, kjøpte kaker, posesupper, posesauser m.m. Men det behøver vi ikke bry oss med om vi spiser lavkarbo hvor man generelt sett ikke bruker slike produkter.

Dette gjelder kun (fler)umettete fettsyrer, Nille! Mettet fett (som kokosfett har ca. 94% i seg av) har ingen cis-bindinger, fordi det er mettet. Derfor heller ingen cis-bindinger som kan omdannes til trans-bindinger. Det er ca. 6% en- og flerumettete fettsyrer i kokosfett, og disse kan påvirkes, men resten av fettsyrene blir ikke påvirket.

De sunne mellomlange fettsyrene i kokosolje vil ikke bli forandret av vanlig framstilling, med unntak av fraksjonering...
Ellers er det sant at kokosfett som ikke er extra virgin har dårligere ernæringsmessig kvalitet, og mangler de sunne antioksidantene.

__________________
Maninas metode
Manina er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo med naturlig mat Svar med sitat