Vis enkelt innlegg
Gammel 15-01-05, 22:48   #4
themonk
Medlem
 
themonk sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2005
Hvor: Follo
Alder: 43
Innlegg: 1.087
themonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressursthemonk er en virkelig god ressurs

Det er snakk om karbohydrater i form av stivelse... altså poteter, eller grovbrød, eller pasta, eller ris, eller fullkorn, eller havregrøt, eller whatever. Stivelse lagrer seg i musklene, mens sukker lagrer seg i både musklene og leveren (fordi sukrose brytes ned i glukose og fruktose, og glukose går i musklene mens fruktose går i leveren). Så hvis du vil ha muskler er det snakk om mest mulig stivelse, ellers er det stivelse/sukker i forholdet <30% / >70%.

Insulin/glucagon-svigningene du får etter et stort stivelsesmåltid vil være over i løpet av natten. Hvis man får cravings etter det er det sannsynligvis fordi man spiser for lite fett igjennom dagen (fett hindrer cravings og speeder opp fettforbrenningen), eller at man spiser for skjelden. Det er viktig å spise for å hindre at man blir sulten. Hvis man følger dette får man ikke cravings. (Med mindre man har problemer med glukosemetabolismen på grunn av en eller annen sykdom da.)

Dette gjør deg ikke noe mindre frisk eller slank enn en fullstendig low-carb diett, fordi ved å putte inn karbohydrater til riktig tid blir du ikke insulin-resistent, og du slutter ikke å forbrenne fett.

__________________
Power over others is weakness in disguise. True power lies within.
- Eckhart Tolle
themonk er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Personlig tilpasset lavkarbo for optimal helse. Fokus på hel, naturlig og næringsrik mat. Svar med sitat