Sv: Forholdet GI og karbohydrater
Opprinnelig lagt inn av Kristall, her.
Har GI noe med karbohydrater å gjøre på den måten at dess høyere karbohydratinnhold, dess høyere GI?
Hilsen ei som føler seg en smule dum her hun sitter...
Nei, ved måling av GI spiser forsøkspersjonene lik mengde karbohydrater (50g) av forskjellige matvarer. De matvarene som medfører høy stigning av blodsukkeret har høy GI (alt sammenliknes med virkningen av ren glucose som gis GI-verdien 100). Slik kan en matvare med relativt lite innhold av karbohydrater likevel ha en relativt høy GI - f eks vannmelon.
Dette finner du mye om på hjemmesiden til Fedon Lindberg, bl a her:
http://www.drlindbergs.no/page/index...-1&parentid=37
Der kan du også lese om GB=glykemisk belastning som nok er et bedre begrep å forholde seg til. Denne størrelsen tar hensyn til matvarens innhold av karbohydrater per 100g.
Når det gjelder karbo-innholdet i pasta så stiller jeg meg like undrende som deg til at fullkornspasta er merket med dobbet så mye karbohydrater enn vanlig pasta. Det må vel være feilmerking...?
|