Fant denne på Dagbladets nettsider i dag - og, vel verdt et forsøk, sant? (Bare bytte ut lettrømme med skikkelige saker!) 500 g renset blomkål 1 l grønnsaksbuljong (utblandet) 100 g bacon i små terninger 150 g renset sopp i biter 1 ss smør 2 dl lettrømme ½ hakket hvitløkbåt salt og pepper etter smak 1 ss reven hvitost 1 ss hakket kruspersille 1 ss hakket frisk gressløk • Slik gjør du: Sett stekeovnen på 225 grader C. Smør en ildfast form. • Skjær kålen i buketter eller store biter som kokes i ca. 5 minutter til knapt mør. La kålen renne av og legg den i formen. • Smelt smør i en panne og stek bacon og sopp. Bland inn litt salt og pepper og fordel dette over kålen. • Bland rømme med litt salt, pepper og evt. hvitløk. Fordel den over kålen, dryss ost over og gratiner retten midt i ovnen i ca. 10-15 minutter. • Dryss hakket kruspersille og gressløk over like før servering.