Vis enkelt innlegg
Gammel 12-02-08, 13:19   #1
Sivensvans
Seniormedlem
 
Sivensvans sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 3.219
Sivensvans er bare helt fantastiskSivensvans er bare helt fantastiskSivensvans er bare helt fantastiskSivensvans er bare helt fantastiskSivensvans er bare helt fantastiskSivensvans er bare helt fantastiskSivensvans er bare helt fantastiskSivensvans er bare helt fantastiskSivensvans er bare helt fantastiskSivensvans er bare helt fantastiskSivensvans er bare helt fantastisk

Blomkål og bacon-grateng med ost

Fant denne på Dagbladets nettsider i dag - og, vel verdt et forsøk, sant?
(Bare bytte ut lettrømme med skikkelige saker!)



500 g renset blomkål
1 l grønnsaksbuljong (utblandet)
100 g bacon i små terninger
150 g renset sopp i biter
1 ss smør
2 dl lettrømme
½ hakket hvitløkbåt
salt og pepper etter smak
1 ss reven hvitost
1 ss hakket kruspersille
1 ss hakket frisk gressløk

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 225 grader C. Smør en ildfast form.

• Skjær kålen i buketter eller store biter som kokes i ca. 5 minutter til knapt mør. La kålen renne av og legg den i formen.

• Smelt smør i en panne og stek bacon og sopp. Bland inn litt salt og pepper og fordel dette over kålen.

• Bland rømme med litt salt, pepper og evt. hvitløk. Fordel den over kålen, dryss ost over og gratiner retten midt i ovnen i ca. 10-15 minutter.

• Dryss hakket kruspersille og gressløk over like før servering.

Sivensvans er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Berit Nordstrand Svar med sitat