Sv: En myte eller?
Opprinnelig lagt inn av sma, her.
Lurer på om noen av dere her inne kan gi meg ordentlige svar. 
Jeg leste et sted at det er mer stivelse i en kokt varm potet, enn i en kald kokt potet. Høres jo helt merkelig ut.
Vet ikke helt om jeg kan gi deg noe som kvalifiserer til å kalles et ordentlig svar - men jeg kan jo prøve 
Det er ikke MER stivelse i en kokt varm potet enn i en kald kokt potet, men stivelsen endrer egenskaper. Kokte kalde poteter inneholder større mengde RESISTENT STIVELSE - noe som gjør at blodsukkeret ikke stiger så mye som ved inntak av vanlig stivelse.
Hva som skjer og hvorfor vet jeg ikke - jeg har bare lært at det er sånn. Resistent stivelse finnes også i umodne bananer og i enkelte typer basmati ris. Du kan lese mer om resistent stivelse her : http://www.funksjonellmat.no/hi-maiz...20stivelse.pdf
__________________
Etter en rask titt i speilet ser jeg at jeg har kropp som en gud!!
Riktignok en Buddah, men likevel en gud...
|