Vis enkelt innlegg
Gammel 14-02-08, 08:17   #2
Fedonisten
Supermoderator
 
Fedonisten sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2004
Alder: 54
Innlegg: 6.447
Fedonisten er bare helt fantastiskFedonisten er bare helt fantastiskFedonisten er bare helt fantastiskFedonisten er bare helt fantastiskFedonisten er bare helt fantastiskFedonisten er bare helt fantastiskFedonisten er bare helt fantastiskFedonisten er bare helt fantastiskFedonisten er bare helt fantastiskFedonisten er bare helt fantastiskFedonisten er bare helt fantastisk

Sv: En myte eller?

Opprinnelig lagt inn av sma, her.

Lurer på om noen av dere her inne kan gi meg ordentlige svar.

Jeg leste et sted at det er mer stivelse i en kokt varm potet, enn i en kald kokt potet. Høres jo helt merkelig ut.

Vet ikke helt om jeg kan gi deg noe som kvalifiserer til å kalles et ordentlig svar - men jeg kan jo prøve

Det er ikke MER stivelse i en kokt varm potet enn i en kald kokt potet, men stivelsen endrer egenskaper. Kokte kalde poteter inneholder større mengde RESISTENT STIVELSE - noe som gjør at blodsukkeret ikke stiger så mye som ved inntak av vanlig stivelse.

Hva som skjer og hvorfor vet jeg ikke - jeg har bare lært at det er sånn. Resistent stivelse finnes også i umodne bananer og i enkelte typer basmati ris. Du kan lese mer om resistent stivelse her : http://www.funksjonellmat.no/hi-maiz...20stivelse.pdf

__________________
Etter en rask titt i speilet ser jeg at jeg har kropp som en gud!!
Riktignok en Buddah, men likevel en gud...

Fedonisten er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Fedon Svar med sitat