Sv: Kjøttkaker
Jeg bruker 2 egg til 900 gram (bruker 500 gram karbonadedeig og 400 gram kjøttdeig) og et sted mellom 50 - 100 gram Tine kremost (kan bruke nøytral, men jeg bruker enten med pepper eller hvitløk) ca 1- 2 dl fløte og litt kaldt vann.
Først kjører jeg deigen sammen med salt og pepper, tilsetter to egg og kjører sammen. Tilsetter så fløte, vann og kremosten. (Jeg bruker i tillegg endel mer krydder og gjerne både løk og sopp men det er jo en smakssak...)
Steker de raskt i panna og trekker de ferdig i vann/kraft eller i stekovnen, sammen med smør og litt fløte, innpakket i folie.
Jeg synes disse kjøttkakene blir utrolig gode
OG... best av alt... Denne deigen inneholder tilsammen 6,2 gr karb. og jeg får 20 stk kaker av deigen. Det gir jo smått utrolig 0,31 karb. pr kjøttkake..... så da spiser jeg gjerne tre stk til middag.... 
__________________
Mange klemmer fra Gunhild
Sist redigert av Gunhild : 26-02-08 kl 19:05.
|