Vis enkelt innlegg
Gammel 26-02-08, 23:07   #5
Zincite
Seniormedlem
 
Zincite sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Innlegg: 1.098
Zincite er bare helt fantastiskZincite er bare helt fantastiskZincite er bare helt fantastiskZincite er bare helt fantastiskZincite er bare helt fantastiskZincite er bare helt fantastiskZincite er bare helt fantastiskZincite er bare helt fantastiskZincite er bare helt fantastiskZincite er bare helt fantastiskZincite er bare helt fantastisk

Sv: Rød palmeolje - endelig i Norge!

Opprinnelig lagt inn av themonk, her.

Endelig er det mulig å få tak i rød palmeolje i Norge! Det grønne rommet (http://www.dgr.no) har tatt inn rød palmeolje, palmekjerneolje og kokosolje fra Aman Prana i tyskland.

Rød palmeolje er den matoljen som har høyest innhold av antioksidanter. Innholdet av karotener er mer enn 10 ganger høyere enn i gulrot. I tillegg er dette oljen med høyest innhold av vitamin E, og inneholder hele 4 ulike tokoferoler samt 4 ulike tokotrienoler. Innholdet av mettet fett er ca 50% og oljen har konsistens som margarin ved romtemperatur. Den er ideell til steking, siden det høye antioksidantnivået hindrer oksidasjon og dannelse av skadelige stoffer under steking. Rykepunktet er på 218 grader, så det er best å ikke steke maten for hardt.

Oljen er rød på fargen. Smaken er litt skarp omtrent som italiensk olivenolje, så den er ikke noe særlig å spise bar. Som tilsetning i mat gir den en behagelig søtlig smak. Min nye favoritt. Anbefales til alle!

har brukt denne i vafler, er det noen som vet om et enkelt og billig vaffeljern kommer over 218 grader? Vaflene ble veldig gode, så håper det er en grei måte å få i seg litt av denne oljen.. Ryker jo litt når jeg steker, men det må da være damp?

Zincite er avlogget   Min kostholdsfilosofi: litt egenkomponert Svar med sitat