Sv: Spiser riktig mengde karbs men lite fett
Benytt de rene oljene som kaldpresset raps, olivenolje og kokosolje (cocosa). Bruk ekte smør.
De fabrikkproduserte fettene (maisolje, soyaolje, etc, som utvinnes kjemisk) og margariner (alle plantemargariner, bremykt er greit) bør du holde deg unna da du her kan få i deg harske fetter og herdede fetter som i flere studier faktisk viser en medvirkende årsak til fedme. Det er ikke for ingenting at griser blir foret med karbo og soyaolje fremfor kokosolje. De ble slanke av kokosoljen !
Spesielt de enumettede (mye i raps og oliven, nøtter) og de korte mettede (som i kokosolje) påvirker kroppen positivt.
Spiser du de naturlige og kaldpressede (nøtter, oliven, kokos, smør, fløte, ost) får du med vitaminer og anitoksidanter på kjøpet, samt at jo mer mettet fettet er, jo mer stabilt mot reaksjoner og harskning er de. Omega 3 er bra. Ikke problem om du dobler tranmengden. Selv mattilsynet har nå fått med seg at D-vitamin er viktig !
|