Vis enkelt innlegg
Gammel 28-02-08, 14:42   #6
Bugs
Medlem
 
Medlem siden: Jan 2008
Innlegg: 61
Bugs er en ukjent kvalitet ved dette stadiet

Sv: Carbalose Flour vs. Carbquick

Merket spiller ingen rolle, men du bør bruke fullkorn speltmel.
Det finner du i du i de litt større butikkene, eller du kan be lokalbutikken å ta det inn til deg.
Prøv deg frem med 1/2 part av hver meltype, bruk tørrgjær.
Bland mel og tørrgjær sammen med 1 ts salt og litt splenda 2ss, da får du litt rundere smak på pizzaen.
Varm melk opp sammen med 2ss olivenolje, husk melken kan være litt varmere enn med vanlig gjær, når du bruker tørr gjær.
(melk er nødvendig for å gi næring til gjæren).
Elt godt sammen. Er deigen bløtt, tilsett mer spelt. Bruker noen ganger lenger tid enn vanlig hvetemel til heving.
Settes til heving ( pakk bollen inn og legg den under dyne, pledd etc).
Kjelves ut og etterhvetes. Jeg anbefaler at du har på sausen og lar den stå litt i ovnen å heve før jeg pynter den ferdig. Dette for at den ikke skal tørke under etterhevingen.

Lykke til

Bugs er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Low Carb Svar med sitat