Vis enkelt innlegg
Gammel 28-02-08, 15:04   #8
Petronella
Medlem
 
Petronella sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Fredrikstad
Alder: 49
Innlegg: 150
Petronella har en fantastisk aura rundt segPetronella har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Carbalose Flour vs. Carbquick

Opprinnelig lagt inn av Bugs, her.

Merket spiller ingen rolle, men du bør bruke fullkorn speltmel.
Det finner du i du i de litt større butikkene, eller du kan be lokalbutikken å ta det inn til deg.
Prøv deg frem med 1/2 part av hver meltype, bruk tørrgjær.
Bland mel og tørrgjær sammen med 1 ts salt og litt splenda 2ss, da får du litt rundere smak på pizzaen.
Varm melk opp sammen med 2ss olivenolje, husk melken kan være litt varmere enn med vanlig gjær, når du bruker tørr gjær.
(melk er nødvendig for å gi næring til gjæren).
Elt godt sammen. Er deigen bløtt, tilsett mer spelt. Bruker noen ganger lenger tid enn vanlig hvetemel til heving.
Settes til heving ( pakk bollen inn og legg den under dyne, pledd etc).
Kjelves ut og etterhvetes. Jeg anbefaler at du har på sausen og lar den stå litt i ovnen å heve før jeg pynter den ferdig. Dette for at den ikke skal tørke under etterhevingen.

Lykke til

Tusen hjertelig nå bestiller jeg! Åsså skal jeg bake. NAMM. hehe
) Om du har flere baketips så kom gjerne med dem!

__________________
Petronella

Petronella er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lindberg-ish Svar med sitat