Angående å introdusere fløte, yoghurt, smør eller annet til babyer: Jeg var i tvil om dette var lurt å gjøre når hun var baby. Det anbefales jo å vente til 10-12 måneders alder. Jeg diskuterte dette med en venninne, og hun mente at dette var pga fare for å utvikle allergi. Dette mente jeg at det ikke var, og satte inn alle kluter for å finne ut HVORFOR de anbefaler å vente. Jeg leste på nettet, i brosjyrer fra SEF, Naaf m.m., og alle skriver det samme: Man bør vente med kumelk pga at denne reduserer opptak av jern! Ingenting om allergi. Jeg var uansett ikke redd for allergi, for hun fikk jo allerede morsmelkerstatning som er laget av kumelk. Jeg forstår at man ikke skal la babyer drikke melk, eller spise mye yoghurt, da det er sant at melkeprodukter hemmer jernopptak. Men å bruke fløte m.m. i matlaging kan jo ikke gjøre noen skade. By the way: Sukker er den verste jern (og mineral) røveren som finnes i tarmen, og hva er det flust av i det meste av babymat? Jo, sukker!
Jeg fjerner ikke stener fra de moste bærene - bare bra med fiber.
__________________
Jeg tiltrekker meg det jeg trenger for å være i balanse! bla-bla-bla
|