Vis enkelt innlegg
Gammel 26-03-08, 18:25   #10
Goggen
Seniormedlem
 
Goggen sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2006
Hvor: Trondheim
Innlegg: 998
Goggen er bare helt fantastiskGoggen er bare helt fantastiskGoggen er bare helt fantastiskGoggen er bare helt fantastiskGoggen er bare helt fantastiskGoggen er bare helt fantastiskGoggen er bare helt fantastiskGoggen er bare helt fantastiskGoggen er bare helt fantastiskGoggen er bare helt fantastiskGoggen er bare helt fantastisk

Sv: Ketolyse = mindre levealder?

Det er seriøse forskere i dag som mener at mennesket har en normal levealder på mellom 100-120år. Men det avhenger av at de lever naturlig og med urkost. De har funnet stammer der dette er vanlig.

Poenget er at med dagens moderne kosthold spiser vi oss til kortere levetid, høyst sannsynlig.

Med dagens moderne kosthold mener man også at spesielt kvinner er utsatt for alvorlige senskade av for lite fett, og for mye karbohydrater. Dette hjelder alzheimer, benskjørhet, demens og ikke mins hjerte/kar-sykdommer.

Dagens såkalt sunne kosthold inneholder mye sukker/stivelse og mel og poteter. Både mel (5-6000år, poteter(siden tidlig 1900-tall) og sukker(fra 1950-tallet) er svært unge næringsmidler om man betrakter det mennesket har spist. Og sukker er det eneste næringsmiddelet vi IKKE trenger. Litt bær og frukt på seinsommeren og høsten for å skile ut nok insulin til å sette igang fettlagring før en lang og mager vinter. Og det har vi ikke lenger.

Forkere har funnet ut at mennesket ikke endrer genene med mer enn 0,02% på ca 50000 år. Og her i nord har det vært folk bare i 10000 år.

Ikke la deg skremme, det finnes dokumentasjon i lange baner. Atkins/Lutz/Banting m.fl har lyktes med dette over mange år.

Og hvorfor er det slik at fettet fikk skylda? Jo det kommer fra "the seven country studie" på femti-tallet. Keys het legen, som fikk nobelpris så vidt jeg husker. Sannheten var at han hadde resultater fra 21 land. Men brukte bare resultatene fra sju. Hvorfor? Jo for ellers hadde tall-materialet vist at det ikke var en sammenheng mellom mettet fett/kolesterol og sykdom. Før sin død innrømmet han dette selv.

Urkost/lavkarbo blir kalt et nymotens påfunn. Det er akkurat det motsatte. Det er slik vi nær sagt alltid har spist, vi har bare glemt det.

Lykke til videre!

__________________



Goggen er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Skaldeman Svar med sitat