Sv: Rødt kjøtt er ille ute, igjen?
De sier jo ikke hva slags rødt kjøtt det er, men ut i fra et normalt norsk kosthold ser jeg for meg biff med poteter og bernaisesaus og litt salat.
Da har du et stykke biff uten fett, poteter og en liten skvett saus. De fleste sauser inneholder mel, og de fleste nordmenn er redd for fete sauser.
Da vil innholdet av et slikt "rødt-kjøtt-måltid" inneholde:
(slo inn på Mat på Data):
160 g. biff
3 poteter
50 gr. bernaise
litt salat
Protein: 41 g.
Fett: 13,4 g.
Karbohydrater: 32,9 g.
Dette gir en fordeling på 47% protein, 38% prosent karbohydrater og 15% fett. I tillegg kommer det mer karbohydrater til salaten, og en mager dressing med vegetabilsk olje.
Fokuseringen på én type matvare på slike rapporter er noe av det mest usakelige jeg kan tenke meg. Skulle likt å visst hvem det var som hadde laget den.
|