Vis enkelt innlegg
Gammel 12-04-08, 18:58   #1
Zincite
Seniormedlem
 
Zincite sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Innlegg: 1.098
Zincite er bare helt fantastiskZincite er bare helt fantastiskZincite er bare helt fantastiskZincite er bare helt fantastiskZincite er bare helt fantastiskZincite er bare helt fantastiskZincite er bare helt fantastiskZincite er bare helt fantastiskZincite er bare helt fantastiskZincite er bare helt fantastiskZincite er bare helt fantastisk

Dronning Maud's fromasj

Fant ikke oppskrift på denne da jeg søkte her, så legger ut. For dette er noe som er godt i vårdagene er jo mange som har festdager fremover..
Husker besto lagde den et par ganger da jeg var liten. Har ikke hennes oppskrift, men laget meg min egen etter å ha sjekket litt på nettet.

3 plater gelatin
4 eggeplommer
2ss sukrin - ev 3ss, synes 2 var nok (jeg har med litt malt vanilje i, satte ingen dårlig smak, men er ikke nødvendig)
1/3dl fløte
ca 1/2dl sherry (cognac er også godt, portvin nevnes også) - fikk akkurat vite at Besto brukte rom i sin
knappt 1/2 dl vann
sjokolade ca 70g - eller etter smak, raspes (ostehøvel funker bra)
noen jordbær - mange lager uten, så det er litt smak og behag

Legg gelatinplatene i bløt 5 min
Visp eggedosis av eggeplommene og sukrin(ev ditt valg av søtstoff)
Visp fløten til krem
Visp krem og sherry inn i eggedosisen
Kok opp vannet og rør ut gelatinen

Visp i egge/kremblandingen mens den oppløste gelatinen helles i en tynn stråle ned i bollen

Legg lagvis - sjokolade - fromasj - jordbær - sjokolade -fromasj-...
Settes kjølig
NAM


Vedlagte bilder
Filtype: jpg fromasj.jpg (20,2 KB, 32 visninger)

Sist redigert av Zincite : 13-04-08 kl 18:06. Årsak: legger til muligheten for å bruke rom som tilsetning
Zincite er avlogget   Min kostholdsfilosofi: litt egenkomponert Svar med sitat