Sv: En god gryterett til mer enn 10 prs. ?
Her kommer en kjempegod kjøttgryte ifra meg:
KJØTTGRYTE FRA BURGUND ( Boeuf Bourguignon )
700 gr oksekjøtt i terninger
steikes i smør, salt og pepper
150 gr bacon i terninger, brunes og has i gryta rett før servering
3 store champingjong i skiver brunes.
4 dl rødvin
3 dl kraft, kok ut steikepanna
1 laurbærblad
1 ts timian
Hell alt dette over kjøttet. Varm til kokepunktet. Senk varmen og la gryta småputre.
Ca 30 min.
2 gulerøtter i skiver, Kan jo sløyfes, med de som ikke er på ketolyse kan få.
2 løk i båter
Kok grønnsakene sammen med kjøttet i ca 30 min.
Ha i bacon og champ. rett før servering.
Ha ( poteter & tytterbærsyltetøy ) og blomkål til.
Jeg serverer poteter til mine gjester, og bruker selv blomkål som potet.
__________________
|