Vis enkelt innlegg
Gammel 06-05-08, 18:51   #1
Levita
Medlem
 
Levita sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2008
Hvor: Oslo
Alder: 46
Innlegg: 422
Levita er en juvelLevita er en juvelLevita er en juvel

Levitas moussakalasagne

Levitas Moussakalasagne

1 stk aubergine

Skjæres i tynne skiver, saltes godt på begge sider og pakkes inne litt husholdningspapir mens kjøttdeigen stekes. Klem ut "overskuddsvæsken", og skyll av saltet. Stekes hurtig på begge sider i litt olje, og legges til side.

Kjøttsaus

400-500 gram nykvernet kjøttdeig
1 paprika
2 stk vårløk
1 ts gressløk
1 ts chilipulver
1 ts oregano
1 ts basilikum
1 bx hakkede tomater med hvitløk
Evt. et fedd eller to til med hvitløk (det liker i alle fall jeg)
1 dl rødvin (rødvinen kan droppes, men den gir tomatsausen en "voksen" smak, og gir fin farge)
1 dl vann
1 ss olje
Salt og pepper etter smak

Hell boksetomatene i en kjele, bland i oljen og kok opp på middels varme, la småkoke mens kjøttdeigen brunes i ei panne. Skjær opp paprika, hvitløk, vårløk, og det man evt.måtte ønske av andre tilsetninger. Ha alt, inkl. kjøttdeigen, i tomatene, og hell på rødvin og vann. Kok på svak varme i minst en time, rør av og til og spe med litt vann og/eller rødvin om den blir for tykk.

Ostesaus

3-5 dl kremfløte
150 gram revet ost (jeg brukte Tine Pizzaost - 4 oster, men her er det man tager vad man haver)
1-2 ts Nestargel/johannesbrødkjernemel

Kok fløten forsiktig opp, visp inn Nestargel til fløten tykner så vidt, visp inn ost til sausen blir god og tykk.

Tomatsaus, ostesaus og auberginer legges lagvis i form, avslutt med et lite dryss revet ost på toppen. Stekes på 225 grader i 20-30 minutter. Lasagnen er best om den får avkjølt seg og satt seg ordentlig, så lag den gjerne dagen før servering. Renner litt med en gang den kommer ut av ovnen.

Levita er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat