Vis enkelt innlegg
Gammel 07-05-08, 09:19   #16
Nille
Administrator
 
Nille sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2004
Alder: 68
Innlegg: 16.021
Nille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastisk

Sv: Er sååå lei brokkoli og blomkål!!!

Opprinnelig lagt inn av Elanessë, her.

Hvordan tilbereder man asparges egentlig) Har kjøpt en bunt med dem, men aner ikke helt hva neste skritt er Skal de skrelles?

Grønn asparges må ikke skrelles, men jeg tar alltid av et par cm nede.
Den hvite MÅ skrelles, ellers er den vanskelig å spise (treete)

Fra Art Of Taste:

Opprinnelig lagt inn av http://www.artoftaste.no/servlet/side?section=1000000&item=11420

Den hvite aspargesen gror i høye bed og høstes når hodet stikker opp, slik at stilken fortsatt er hvit.
Den grønne får vokse opp i lyset og høstes når den er ca 25 cm lang.
Når du skal kjøpe asparges, pass på at stilkene er friske, faste og rette. Er bunten tett, pass på at den også er frisk inni. Asparges kan oppbevares i kjøleskap i 4-5 dager.
Den hvite asparges må skrelles. På grønn asparges skal stilken skjæres av der den begynner å bli treen. Det kan også være nødvendig å skrelle litt av stilkene på grønn asparges hvis den er stor og grov. Ikke skrell mer enn nødvendig, mye av smaken sitter i skallet.

Asparges kokes i lettsaltet vann tilsatt litt sukker for å få frem den gode smaken.
Koketid:
– hvit asparges i 8-10 min
– grønnasparges i 4-6 min (avhengig av tykkelse).
Ikke kok for lenge. Det er bedre at asparges er litt for lite kokt!
Det finnes spesielle høye kjeler med kurver til å koke asparges i.
Det viktigste er at hodene blir lettkokte, nesten dampkokt
Har du ikke aspargeskjele, bruk en vid panne med høye kanter, vann salt og sukker.
Asparges smaker godt naturell servert med litt smør eller revet parmesan.

Ellers her er en oppskrift jeg har postet et annet sted, men ikke oversatt enda. Har laget bare sausen som et eget måltid... Det var veldig godt:

Opprinnelig lagt inn av Yours Truly

This is my favourite sauce for my Spagetti Squash meal !! Before LC'ing I made it to regular pasta !!

I asked Chef Morais for his input, and he suggested Chicken stock instead of warm salted water. I think that's a good idea !

PASTA AGLI ASPARGI

Serves 4 - with LC pasta or Spagetti squash (4 normal persons WITH pasta, for 2 without)

400 grams (14 oz) green aspargus
1 onion
2 cloves garlic
150 gram cooked and peeled prawns (5.3 oz, I sometimes use a bit more)
1 tbsp olive oil
100 gram + (3,5 fl oz +) (1 dl +) of heavy cream ( I use a bit more)
freshly grounded pepper
freshly grated nutmeg
Maldone salt

Wash aspargus in cold water, cut off the woody part of it, cut in approx. 1-2 cm long pieces at an angle. Peel and chop onion and garlic. If shrimps/prawns are big, cut them in half.

Warm oil in middlesize pan/casserole. Stir fry aspargus, onion and garlic. Add a half a cup of cooking water from Spagetti squash - (that is if you're cooking it at the same time) or any warm water with a pinch of salt will do. OR Chicken stock - as suggested bu Chef Morais. Put on a lid and let it simmer for 10 minutes on low heat.

Take off lid and pour in heavy cream, turn heat up so it reduces a bit. Put in shrimps/prawns to heat up. Season with freshly ground pepper, Maldone salt (or regular) and nutmeg to taste.

Mix with spagetti squash or LC pasta - NO CHEESE ON TOP !!! But Chef M also suggested som grated parmesan in sauce. I have not tried that yet. VOILA !!

I eat this sauce with a spoon if there's any left....... !!!

Chef Morais er en kjent (lavkarbo) kokk jeg kjenner...

__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
Nille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins Svar med sitat