Sv: Fedons Franske Sjokoladekake ( helt uten mel )
Har sett litt på en del kakeoppskrifter her nå for å finne en som jeg kan ta med til svigermors 60 års dag.
Fant denne Suksess terte
Sitat:
Opprinnelig lagt inn av Lemen
Hei! Her er min versjon, fikk oppskriften av Nalana, men jeg har endret den litt!
Bunn:
250 g. mandler
5 stivpiskede eggehviter
1,5 dl splenda
160 grader i ca 30-35 minutter.
Fyll:
5 eggeplommer
1,5 dl fløte
1,5 dl splenda
100 g meierismør
vaniljesukker (husker ikke helt hvor mye jeg brukte) Burde sikkert vært vaniljesukker, men det var det jeg hadde...
Varmer opp alt untatt smøret på svak varme, til det tykner (skal ikke koke), så avkjøler jeg kremen, før jeg blander mykt smør i blandingen og setter den i fryseren for avkjøling.
Har laget kaken etter denne oppskriften 1 gang. Serverte den til en venninne som ikke spiser lavkarbo, og hun syntes den var god. (Og det gjorde jeg og ) Det eneste problemet var at bunnen ble ganske tørr, men tror kanske det kom av at bunnen var litt mye stekt. Jeg har også kuttet ned på smøret i kremen, synes det blir for mye smørsmak med 150 g.
Tips: Jeg bruker å sile kremen når jeg har blandet eggeplommene, splenda og fløte - da får jeg vekk de slintrene som kommer av eggeplommene, og kremen blir glattere.
Nå vurderer jeg å prøve meg på en kombinasjon av denne og Fedons franske sjokoladekake Lurer på om det vil funke.
Tenker da å lage mandelbunn med hakket mørk sjokolade, smørkrem med smeltet mørk sjokolade, og på toppen glasuren til fedonkaka. Ja, sjokolade er godt 
Noen som har prøvd noe lignende? Er litt redd for at kremen skal bli hard med sjokoladen i, istedet for glatt som den skal være.
|