Vis enkelt innlegg
Gammel 16-05-08, 14:11   #6
Photobscura
Supermoderator
 
Photobscura sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2005
Hvor: ::Oslo Rock City::
Alder: 46
Innlegg: 26.188
Photobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastisk

Sv: 15 karber daglig ...

Opprinnelig lagt inn av emma1, her.

Hei!

Mener å ha lest at man skal ha 15 karber daglig.
Det stemmer omtrent det, mellom 15 og 20, helst ikke under femten. Det skal da i hovedsak være fra grønnsaker som vokser over jorden, men man kan også spise litt løk.

Det meste av dette står det om i boken! Les den fra perm til perm, g gjør den til din lille "bibel"

I går spiste jeg et kyllinglår til frokost med litt lavkarbobrød: 0,5 g
Lunch: salat med paprika, purre, ost og bacon : 4,28 g
Middag: 130 g svinekottelett med kremfløte, cf, : 2,25 g
30 g blomkål og 40 g brokkoli : 1,53 g
Meierismør til steking : 0,1 g
Kvelds: 1 skive lavkarbobrød med fårepølse og majones : 1,25 g
Ser ganske bra ut ellers den maten din Hva slags brød har du laget?
Det KAN være litt karbs i marinerte og ferdiggrillede matvarer som f.eks kyllingvinger, men det står på pakken. Jeg tenker at man må regne en halv karb uansett, for å være på den sikre siden, da produsentene ikke er pliktig til å opplyse dersom det er under det.
Og, ja, mer grønnsaker! Pøs på


Totalt antall karber i går ble: 9,91 etter mine beregninger.
Er dette for lite og hva kan effekten bli hvis jeg får i meg for lite karber? Jeg var kanskje overforsiktig i går siden det var min første dag på dietten. Jeg skrev kun opp hva jeg spiste og regnet ut og la sammen i dag. Jeg drakk kun masse vann og 4 kopper grønn te i går.
Grunnen til at man skal ha minst femten, er fordi man trenger det andre man får fra grønnsaker, ikke nødvendigvis sånn at det bare handler om karbohydrater, men også vitaminer, mineraler og fiber!
Og så er det jo litt mer delikat også
Enkelte går ikke ned om de spiser for lite karbs.
Om jeg får i meg minst 20 om dagen (jeg går på Atkins, og der er grensen litt høyere), så føler jeg meg bedre også!


Ettersom jeg har sett fra matvaretabbeller så er det 0 karber i kyllinglår, bacon, svinekotteletter og det er også det i fårepølse leste jeg på pakken. Jeg leste i Ketolyseboken og trodde det var under 1 karbohydrat i alt av kjøtt og fjærkre, derfor bommet jeg litt når jeg tok den endelige utregningen i dag.

Et siste spørsmål: Hvor mange dager er det vanlig at det tar før man kommer i KETOSE? Lurer på når jeg bør sjekke det med sticksen?
Det er veldig individuelt! Og enkelte får ikke utslag i det hele tatt, selv om de er i ketose og tar av. Ikke heng deg for mye opp i hva ketostiksen viser, og kjenne heller på hva som skjer i kroppen!
Du kan oppleve ubehag i noen grad de første dagene, men dette går over når kroppen har vent seg til det nye kostholdet og forbrenningen!

Lykke til!

__________________
“What matters most is how well you walk through the fire”
-Charles Bukowski

Siste rest, nytt forsøk:



Minus 31,3 kilo på lavkarbo!
Photobscura er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ♥The good life♥ Svar med sitat