Sv: Agavenektar
Tok med et ark med litt info om kakaosmør og kakaomasse sist jeg var på helsekost. Der står det litt om Agavesirup også. Har ingen personlig erfaring.
Sitat:
Agave sirup
Agave er en flerårig plante av slekten Agave. De fleste stammer fra Mexico. Når plantene er 6-8 år tappes de for saft. Saften er forfriskende å drikke. Saften kan også dampkokes til en sirup.
Agavesirup brukes som søtningsmiddel, men brukes mest som naturmedisin. Agavesaften bekjemper infeksjoner i mave/tarmkanalen, og virker svakt avførende. Siden Agave inneholder en høy andel av furktose har den en lav glykemisk indeks (14-16, loff=100) og har en liten virkning på blodsukkeret. Den er derfor velegnet både for diabetikere og alle andre som er opptatt av å holde blodsukkeret så stabilt som mulig.
Agavesirup smaker skikkelig søtt, faktisk dobbelt så søtt som raffinert sukker. Du trenger derfor bare halv mengde Agavesirup for å oppnå samme søtsmak. Fordelen er at du også får halvparten så mange kalorier. Agavesirup oppløses lett, den kan anvendes både til kalde og varme retter. Den er perfekt til baking, blant annet fordi Agavesirup holder på fuktigheten og medvirker til at bakverket holder seg bedre.
Er jo informasjon fra noen som selger Agavesirup og bare skrevet av 
|