Vis enkelt innlegg
Gammel 25-05-08, 21:17   #1
Solskinn
Medlem
 
Solskinn sin avatar
 
Medlem siden: May 2008
Alder: 67
Innlegg: 237
Solskinn er en juvelSolskinn er en juvelSolskinn er en juvel

Afghansk lam med spinat


Dette ser godt ut. Jeg fant oppskriften på matprat.no

Jeg har ikke regnet på fett, karber osv. men det burde vel passe ca med fedon?

Her er oppskrift til 4:

Ingredienser

  • 1,1 kg grytekjøtt med bein av lam
  • 2 ss olivenolje
  • 3 stk. løk
  • 2 båt hvitløk
  • 2 ts gurkemeie
  • ¼ ts malt muskat
  • ¼ ts malt kardemomme
  • 1 ts chilipulver
  • ½ ts malt kanel
  • 900 g hermetiske tomater i biter, uten væske
  • 2 ½ dl lammekraft eller buljong
  • 150 g frisk spinat
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 ss raspet sitronskall
  • 1 ts salt
  • 2 ss ristede pinjekjerner (valgfri)
Slik gjør du:

1. Kutt lammekjøttet i biter og surr det i olivenolje i en stor jerngryte. Ha i løken og surr 2 minutter, ha i hvitløk og surr ett minutt til.

2. Ha i gurkemeie, muskat, kardemomme, chili og kanel og la det surre litt til. Ha i tomater og kraft, rør rundt og ha alt over i en ildfast form. Dekk til og bak i ovn ved 170 °C i vel 1 time.

3. Tas ut av ovnen og rør inn spinaten. La den kjølne litt og smak til med yoghurt, sitronskall og salt. Drysses med pinjenøtter.

Server med ris. (Blomkålris, så klart)

__________________
minus 37 20 igjen
Solskinn er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Forsiktig lavkarbo etter vektoperasjon Svar med sitat