Vis enkelt innlegg
Gammel 07-02-05, 19:31   #1
Marianne
Livsdesigner
 
Marianne sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2004
Hvor: Østlandet
Innlegg: 4.596
Marianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastisk

Wasabi- og ingefærtofu med sprø alfalfasalat

1 porsjon



100 g fast tofu

½ ts olivenolje til steking



Wasabi- og ingefærmarinade

1 ts extra virgin olivenolje

1 ss tamari- eller soyasaus

1 hvitløksfedd, knust

2,5 cm ingefær, revet

1 ts sitronsaft

½ ts wasabipasta



Alfalfasalat

75 g strimlet romanosalat

1 liten tomat I skiver

2 ts finhakket vårløk

1 hvitløksfedd, knust

½ avokado i skiver

½ fennikelknoll, i tynne skiver

25 g alfalfaspirer eller bønnespirer

25 g solsikkefrø

1 ss olivenolje

1 ss limesaft

salt og pepper



Skjær tofuen i lange, tynne strimler og legg dem i en grunn form.

Lag marinaden. Bland olivenolje, tamari- eller soyasaus, hvitløk, ingefær, sitronsaft og wasabi og hell det over tofuen. La det marinere så lenge du kan (gjerne natten over).

Lag salaten: Ha salat, tomat, vårløk, avokado, fennikel og spirer i en bolle. Tilsett solsikkefrø, olje og limesaft. Krydre med salt og pepper og vend godt sammen.

Varm en stekepanne og ha i litt olje. Stek tofustrimlene til de er gyllenbrune på begge sider. Server med salaten.



Karbohydrater: 18,4 g

Fett: 59 g

Protein: 22 g



Fra boka: ”Dropp karbohydratene” av Amanda Cross

__________________
Marianne

I expand my life to include the possibilities of miracles!
Marianne er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lindberg m/egne tilpasninger Svar med sitat