Sv: Oppbevaring av mat
Opprinnelig lagt inn av Photobscura, her.
-Hvorfor kan man ikke fryse ned igjen kjøtt som er opptint?
Frysing reduserer forråtnelsesprossessen kraftig, slik at bakterieveksten kontrolleres. Kvaliteten vil allikevel forringes etter hvert.
Gjentatt oppvarming og avkjøling setter fart i bakterieveksten, og det samme gjelder når man tiner opp og fryser ned igjen.
Derimot er det greit å tine opp kjøtt, steke det, og så fryse det ned igjen. For de bakteriene som eventuelt blomstrer opp ved opptiningen, ødelegges når kjøttet blir stekt.
Opprinnelig lagt inn av Photobscura, her.
-Hvor lenge kan man ha ferske kjøttvarer i kjøleskapet før det er en dårlig idé å spise det?
Jeg har hørt at ferske kjøttvarer bør spises innen 2-3 dager.
Opprinnelig lagt inn av Photobscura, her.
-Finnes det noen grønnsaker man IKKE burde fryse?
Agurk og salat er vel det eneste jeg ikke ville fryst, det blir bare helt blaut. Sopp og paprika blir også bløtt, men syns likevel det går fint å bruke det i varm mat etter nedfrysing.
|