Vis enkelt innlegg
Gammel 07-06-08, 20:43   #4
Kiera
Medlem
 
Kiera sin avatar
 
Medlem siden: May 2008
Hvor: Drøbak
Alder: 59
Innlegg: 186
Kiera er ny på veien

Sv: En stor fordel med å ha italiensk svigerfar ...

Jeg er født i USA med en italiensk mor og en norsk far. Maten jeg spiser er stort sett italiensk preget.

Her er en god oppskrift som er modifisert til å passe lavkarbo livet...

Kylling og parmaskinke

  • 2 kyllingfileter
  • ½ dl majones
  • 1 dl parmesan (ikke fersk)
  • 1-2 never fleskesvor (rives)
  • 1 ts hvitløkskrydder
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper (gjerne nykvernet)
  • 100 g parmaskinke i tynne skiver
Ovnen varmes til 180°C.
  1. Del hver kyllingfilet i 3 avlange biter
  2. Bruk kniv og smør hver filet med majones.
  3. På en tallerken blander parmasean, revet fleskesvor, hvitøkskrydder, salt og pepper.
  4. Hver kyllingbit rulles i blandingen nevn ovenfor
  5. Rull deretter hver kyllingbit i en skive skinke og legg på en bakeplate.
  6. Stekes i ovnen i ca 15 minutter, men må snus etter halve tiden. Skinken skal være sprø!
Hvis du har en KIWI butikk i nærheten så selger de ferdig krydret hermetiske tomater som jeg bruker til sausen.

Tomatsaus:

1 boks ferdig krydret tomater (bruker den med oregano)
1 fedd hvitløk
4 sjampingjoner
Parmesean (revet)
1-2 ss olje eller smør til steking
2 ss vann
1 ss marscapone eller riccotta (italiensk ost selges på ICA hvertfall)
salt og pepper

Del sjampinjongene i små biter
Varm pannen med olje eller smør
Fres sjampinjongene og tilsett vannet
Hell over tomatboksen og tilsett 1 fedd presset hvitløk
Trekk pannen av platen og tilsett 1 ss marscapone eller riccotta
Smak til med parmesean, salt og pepper


Smaker himmelsk over kjøttet. Spiser dette i helgene med en god salat med tomater, agurk og oliven.

Dette er en oppskrift jeg har i hodet, så jeg håper jeg har fått med alt...

__________________
Les mer i min dagbok..
Kiera er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins Svar med sitat