Sv: En stor fordel med å ha italiensk svigerfar ...
Jeg er født i USA med en italiensk mor og en norsk far. Maten jeg spiser er stort sett italiensk preget.
Her er en god oppskrift som er modifisert til å passe lavkarbo livet...
Kylling og parmaskinke - 2 kyllingfileter
- ½ dl majones
- 1 dl parmesan (ikke fersk)
- 1-2 never fleskesvor (rives)
- 1 ts hvitløkskrydder
- ½ ts salt
- ½ ts pepper (gjerne nykvernet)
- 100 g parmaskinke i tynne skiver
Ovnen varmes til 180°C. - Del hver kyllingfilet i 3 avlange biter
- Bruk kniv og smør hver filet med majones.
- På en tallerken blander parmasean, revet fleskesvor, hvitøkskrydder, salt og pepper.
- Hver kyllingbit rulles i blandingen nevn ovenfor
- Rull deretter hver kyllingbit i en skive skinke og legg på en bakeplate.
- Stekes i ovnen i ca 15 minutter, men må snus etter halve tiden. Skinken skal være sprø!
Hvis du har en KIWI butikk i nærheten så selger de ferdig krydret hermetiske tomater som jeg bruker til sausen.
Tomatsaus:
1 boks ferdig krydret tomater (bruker den med oregano)
1 fedd hvitløk
4 sjampingjoner
Parmesean (revet)
1-2 ss olje eller smør til steking
2 ss vann
1 ss marscapone eller riccotta (italiensk ost selges på ICA hvertfall)
salt og pepper
Del sjampinjongene i små biter
Varm pannen med olje eller smør
Fres sjampinjongene og tilsett vannet
Hell over tomatboksen og tilsett 1 fedd presset hvitløk
Trekk pannen av platen og tilsett 1 ss marscapone eller riccotta
Smak til med parmesean, salt og pepper
Smaker himmelsk over kjøttet. Spiser dette i helgene med en god salat med tomater, agurk og oliven.
Dette er en oppskrift jeg har i hodet, så jeg håper jeg har fått med alt...
|