Sv: Aubergine-dip
Opprinnelig lagt inn av Paradis-Oscar, her.
Mm...yummy
Denne heter noe så artig som Baba Ganoush på libanesisk. Neesten som Ali Baba.. :-) Regnes som en av nasjonalrettene der.
I Hellas kaller de den for Melitzanosalata, og der bruker de oftest eddik, og ikke sitron. Så vet man hva man skal bestille på Hellas-ferien i sommer! 
Både chili og det med tomaten var nytt for meg, men det finnes vel masse varianter av en så kjær rett, som finnes i flere av landene ved middelhavet.
...men: en hel hvitløk? Ikke skrivefeil? I de oppskriftene jeg har brukt, har det vært fra et til et par fedd. Er det godt med en hel? Kanskje jeg må prøve det i så fall!
Jøss, så artig med litt historie 
Fikk denne som sagt av en venn, og jeg stusset selv over det med hvitløken, men som du kommenterer lenger ned, den blir litt søtere og mildere når man baker den først. En advarsel jeg fikk, er forresten å ikke la den bake i mer enn en halvtime, for da blir den helt suppe.
__________________
“What matters most is how well you walk through the fire”
-Charles Bukowski
Siste rest, nytt forsøk:

Minus 31,3 kilo på lavkarbo!
|