Sv: Nyrene våre, da??
Nyresvikt ved diabetes kan kobles til den økte betennelsesgraden kroppen er i ved insulinresistens, høye insulinverdier og høye blodsukkerverdier. Ser ut til at dette er årsaken og tar man bort denne årsaken ved å spise seg naturlig lavt/lavere i insulin (mer fett og mindre karbo) så vil jo betennelsestilstanden reduseres kraftig. Det er jo flere diabetikere som reduserer symtomene kraftig ila dager etter en omlegging til lavkarbo.
På den andre siden er det ikke problem for en frisk nyre å fungere helt fint med en forhøyet nyrefunksjon som resultat av mye protein i kosten.
Så jeg ser ikke noe problem i å spise lavkarbo, normal-protein, høyfett med diabetes. Kun fordeler da betennelsestilstanden i kroppen generelt går ned grunnet lavere insulin og blodsukker-nivåer
Nå sier staten 1g pr kg kroppsvekt, dvs sånn ca 70g pr dag. Det er 7 egg eller 350g kyllingfilet det... ser ikke problemet her.
|