Sv: Sunn olje i kjøpemajones?
Opprinnelig lagt inn av Photobscura, her.
Hørte at noen hadde prøvd olivenolje i majoen, ikke helt vellykket nei.
Nei, jeg har aldri helt skjønt det der...det skal liksom være så godt med fin olivenolje i majonesen, og i aioli-landene bruker de jo helst det - men for meg smaker det bare ekkelt - samme hvor mye jeg liker den samme olivenoljen ellers.
Opprinnelig lagt inn av Photobscura, her.
Det finnes kanskje kaldpresset solsikkeolje også? Den smaker i alle fall nada.
Det burde man jo funnet ut kanskje, hm...
Jeg kikket i en kokebok av Eivind Hellstrøm (Bagatelle-duden), og hans mayo er som følger:
4 eggeplommer
4 ss Dijon-sennep
salt
pepepr
kajennepepper
4 dråper tabasco
1 ss worcestershiresaus
litt varmt vann
...i aiolien sin, derimot, bruker han e.v. olivenolje. 
__________________
Poscar = hunnkjønn ;-)
|