Vis enkelt innlegg
Gammel 03-07-08, 16:31   #16
Paradis-Oscar
Medlem
 
Paradis-Oscar sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Hvor: Oslo
Alder: 48
Innlegg: 252
Paradis-Oscar er et fyrlysParadis-Oscar er et fyrlysParadis-Oscar er et fyrlysParadis-Oscar er et fyrlysParadis-Oscar er et fyrlys

Sv: Hva gjør du da?! (Ang. søtsug og humør)

Opprinnelig lagt inn av Løvetann, her.

1. TRENE PÅ MATLAGING OG BLI KJENT MED LAVKARBO-PRINSIPPET FØRST
Kanskje skulle du øve deg noen måneder på vanlig matlagning - med lavkarbo mat - FØR du går på et så krevende opplegg som ketolyse?
Hvis dere er tre i familien, og du skal lage mat som alle vil spise - så trenger du kanskje litt mer utprøving?
Du kan jo se etter om ikke det er noen lavkarbo-kokebøker på salg? Jeg har hatt mye glede av Fedon Lindbergs kokebok. Det er jo lavkarbo-oppskrifter på forumet her, også. Følger du oppskriften nøye, vil det ofte gå bra. Og særlig med litt trening.
Kunne du og mannen sammen din laget litt ekstra mat i helgene, og frosset ned så dere hadde ferdig en eller to middager i løpet av neste uke?

2. TENKE GRADVIS OPPTRAPPING
Ingen klarer alt på en gang. Og det virker som du er stilt overfor utfordringer på alle kanter, så du må nok innrette deg litt etter det.
Hvis du begynner med å gradvis forbedre kostholdet, og drive mosjon av og til - så er vel det flott, "under de rådende omstendigheter"? Så får du garantert noe mer overskudd etterhvert, og da kan du gå løs på ketolyse når du har de kreftene man faktisk trenger?
Jeg vil også anbefale deg å begynne med kosttilskudd: et generelt vitamin- og mineraltilskudd + en litt raus dose Omega-3 + (en periode) krom og B-vitamin. Evt. jern. Kanskje be fastlegen om å få tatt blodprøvene som står i ketolyseboka + jernstatus?

3. KAN DU FÅ NOE AVLASTNING OG FRI?
Kanskje må noen ting legges litt mer til rette for deg, så du kan få opparbeidet litt overskudd? Finnes det mulighet for at mannen din eller noen andre passer barnet en fast tid et par ganger i uken (helst mens det er dagslys ute) så du får et par timer for deg selv som du kan bruke til det du har LYST til og GLEDE av? Så kan du jo selv velge om du vil daffe ute, treffe venninner , gå et kokekurs eller ta en treningsøkt. Det høres ut som du trenger mer glede og lyst i livet ditt, for å få overskudd til familien og hverdagen.

Til slutt: Det er kjempeviktig å regne på det du har fått til og gi deg selv en klapp på skulderen for hver minste ting. Og finne noe som du har glede av.

Bukker og signerer!

Ellers...

Dette skal være en gledelig og positiv livsstilsendring, ikke føles som et mareritt!

Vent med Ketolyse eller lavkarbo til du har mulighet til å sette deg ordentlig inn i hva det er og gjøre det som trengs (les boka, ta kosttilskuddene, prøve seg frem med oppskrifter og nye matvaner, se hva du tåler og liker etc.)
Ved å gjøre det halvveis nå, gjør du dette til en unødvendig negativ opplevelse for deg selv. Kanskje Fedon e.l. passser bedre til din smak - om /når du har mulighet til å sette deg inn i det.

Jeg tilhører de som tror at mye av fedmeproblemet vi har her i Vesten i dag, skyldes den fabrikkfremstilte, raffinerte maten vi har spist så altfor mye av her på berget.

Ved å forsøke å lære deg litt enkel matlaging, gir du både deg selv og barnet ditt er mye bedre fremtid både helsemessig og i forhold til kroppsvekt!
Prøv å gjøre det litt lystbetont, les noen fristende oppskrifter, se matlagingsprogrammer på TV, kjøp deg en kokebok eller fler, etc. etc. - og kos deg med maten. Men det skal komme fra noe lystbetont, ikke som en pålagt tvang!
Dermed er det DU som kontrollerer hva som går i maten dere spiser, og ikke Toro, Findus, Gilde etc. som tenker mer profitt enn ernæring...
Et nytt og bedre liv venter deg, om du vil! Men når du kan, og har tid - ikke som tvang

Men du må finne noe lystbetont over livsstilsendringen din - bare da kan du holde på den lang tid fremover!

__________________
Poscar = hunnkjønn ;-)

Sist redigert av Paradis-Oscar : 03-07-08 kl 16:40. Årsak: cha-cha-cha-changes
Paradis-Oscar er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Fedon & Ren mat Svar med sitat