Sv: Ang korn
Bare hyggelig
Hm...du har rett, 4-korn har også seriøst mye karber....sjekket litt nå - på korn generelt, så flyr karbetallet raskt oppover 
Men i mitt hode så er det enormt forskjell på å spise ren mat som f.eks havre/4-korn med endel karber, enn å spise fabrikkmat med masse rare ingredienser i.
Her er mitt forslag: la kornet (enten det er havre, 4-korn, bygg, hvete, spelt, rug) være en liten del av "müsliblandingen" som du blander selv.
Hvis du f.eks. spiser:
150 g matyoghurt (eller tyrkisk/gresk yoghurt) = 3 karber
med 30 g hasselnøtter (hakkede eller hele) = 1,8 karber
og litt blåbær, f.eks. 20 g = 1,5 karber
og så litt havre, eks. 1 ss = 6,3 karber
...så blir det vel ikke så ille?
Men hvis du vil ha mer den müsli-følelsen, så ville jeg ha kjøpt soyaflak, og blandet dette med hakkede nøtter, litt havre, og gjerne fått tak i noen rugflak...finnes det i butikken mon? Da blir det totale karbeinnholdet ikke så høyt.
Men uff...skremmende å se hvor sinnsykt mye mer kh det er i korn enn andre matvarer, jeg tenker ikke mye over det til vanlig. En fin bekreftelse dog, på at vi på lavkarbo er inne på noe riktig, hehe. 
__________________
Poscar = hunnkjønn ;-)
|