Sv: Smaken av karbohydrater?
Opprinnelig lagt inn av karboklovn, her.
Jeg er ingen ekspert på området, men jeg har svært vanskelig for å tro at kroppen har sjans til å ta opp karbohydrater i noe særlig grad fra væske som kun blir skyldt rundt i munnen i noen sekunder. Dette må være minimalt i tilfelle.
Hva mener du med påfølgende crash?
Svært grunnleggende kunnskap om ernæring. Raske karbohydrater gir et kortvarig energikick, fordi det gir blodsukkeret et boost. Så faller blodsukkeret igjen, gjerne til et enda lavere nivå enn før man inntok de raske karbohydratene, og man føler seg som oftest enda mer sliten/trøtt/nedfor enn før man inntok dem- den svært kloke ernærningsfysiologen Fredrik Paulun (en GI-guru, som lanserte teorier lignende de Fedon har gjort seg rik på, ti år tidligere), kaller det "blodsukkerblues".
Dette er et av hovedpoengene med å følge et lavkarbo-kosthold, man holder blodsukkeret på et stabilt nivå, og unngår en blodsukker-berg og dalbane.
|