Sv: Kombucha
Svar til Muskat:
"En venn har på det sterkeste anbefalt Kombucha, men jeg er allergisk mot gjær og engstelig for å helle i meg enda mer som jeg ikke tåler. Fikk allergien etter et voldsomt candidaangrep, og tåler ikke brød og ølgjær. Vin går imidlertid relativt bra, så det er ikke nødvendigvis all gjær. Er det noen som vet noe om kombinasjonen Kombucha og gjærallergi?"
Kombucha er laget av ren vann, (grøn) the og sukker. Det fins ingen gjær i denne blandingen.
Jeg har enkelte ganger hatt problem med mugg dannelse, som, på vintertid når det står for kalt, kan komme oppå kombucha-soppen. Den første gang brukte jeg vannlig eddike som tok knekken på muggen. senere brukte jeg ferdig og sterk kombucha oppå. og det som skjer er da at kombutcha theen eliminerer alle muggsporer.
Erfaringen forteller at kombucha-soppen generelt holder seg selv ren for alle andre typer gjæringer. Og kombucha inneholder da heller ingen alkohol.
Kombucha kan i noen tilfelde motvirke problemer med allergier.
|