Sv: Vi kan jo lage pølser selv
Jeg kjøpte 5 m svinetarmer 30 mm hos Jacobs på Holtet i Oslo for 10 kr pr m. Ringte slaktermester Strøm Larsen på Torshov og der skulle de ha kr 8.50 pr m for alle typer og størrelser. Der hadde de både fåre og oksetarm.
5 m tarm lå i en liten plastpose og så ut som noen rester av hvit sytråd. Kan ikke ha veid mer enn et par gram, og var helt luktfritt. Var litt plundrete å finne åpningen for så å holde den under springen for å skylle igjennom. Jeg delt tarmen opp i fire deler og tredde den inn på pølsehornet som monteres ytterst på kjøttkvernen.
Om du ser på bildet så ser du at jeg har knyttet tråd mellom hver pølse. Det gjorde jeg helt til slutt.
Leste i en oppskrift om en som hadde brukt en brusflaske, delt den i to, tredd tarmen over tuten og stappet farse inn i flasken. det går jo kanskje an
|