Vis enkelt innlegg
Gammel 19-08-08, 18:41   #1
Lava
Seniormedlem
 
Lava sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2007
Hvor: Filleby
Innlegg: 19.762
Lava er bare helt fantastiskLava er bare helt fantastiskLava er bare helt fantastiskLava er bare helt fantastiskLava er bare helt fantastiskLava er bare helt fantastiskLava er bare helt fantastiskLava er bare helt fantastiskLava er bare helt fantastiskLava er bare helt fantastiskLava er bare helt fantastisk

Thailandsk biffsalat

Thailandsk biffsalat med mynte og koriander.
2 ss tørket rekemasse
125 g spinat
1 ss sesamolje
500 g ytrefilet
90 g bønnespirer
1 liten rødløk skåret i tynne skiver
1 liten rød paprika skåret i tynne strimler
1 liten, lang og tynn agurk, skåret i tynne strimler
200 g hvit reddik, skrelt og skåret i tynne strimler
1 liten tomat, skåret i to, utkjernet og skåret i tynne skiver
5 g mynteblad
15 g korianderblad
2 små fedd hvitløk, finhakket
1 - 2 små, røde chili, hakket
2 små, grønne chli, hakket
dressing
1/2 dl limesaft
1/2 dl fiskesaus (vietnamesisk)
1 ss finhakket sitrongress
1 ts sukker

1. Bløtlegg rekene i varmt vann i 15 minutt, la dem renne godt av,
og finhakk dem. Skyll spinaten, og la den renne godt av.
Renskjær de tykke spinatstilkene, og riv bladene grovt.
2. Varm oljen i en stekepanne, tilsett ytrefilèten, og stek over
sterk varme i 1 1/2 - 2 minutter på hver side, tiden er medium/rå.
Avkjøl kjøttet litt, og skjær det så i tynne skiver.
3. Lag dressingen ved å blande limesaft, fiskesaus, sitrongress
og sukker i en liten mugge. Pisk ingrediensene godt sammen.
4. Anrett salaten: Bland reker, ytrefilètskiver, bønnespirer,løk,
paprika, agurk, reddik, tomat, mynte, koriander, hvitløk og
chilli i en stor bolle. Legg spinaten på ett serveringsfat, topp med
kjøtt og grønnsaker, og drypp over dressingen.

Næringsverdi pr porsjon: protein 25g, fett 6g, karbohydrater 6g, kostfiber 4g, kolesterol 65mg, 730 kj (175kcal)

Lava er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Prøver noe annet... Svar med sitat